Security Awareness

Alleen multinationals krijgen te maken met cyberaanvallen?! Dat is de eerste reactie die opkomt bij ondernemers wanneer zij de vraag krijgen of zij goed beschermd zijn tegen Cyber criminaliteit. Maar helaas is deze tijd allang voorbij. Uit cijfers blijkt dat cybercriminelen liever een paar honderd ‘kleinere’ bedrijven, met wellicht een navenant lagere opbrengst, aanvalt, dan enkele grote bedrijven die al in een verhoogde staat van alertheid zijn. Het uiteindelijke resultaat is hierdoor groter en de pakkans (nog) lager.

De cijfers liegen er niet om; waar in vorige jaren nog enkele tientallen procenten van de Nederlands bedrijven slachtoffer van cyberaanvallen werd, groeit dit aantal vandaag de dag naar bijna de helft van alle bedrijven. De gevolgen van een hack zijn aanzienlijk, criminelen zorgen er voor dat je niet meer bij je bestanden en systemen kan komen of dat bedrijfsgevoelige gegevens op straat kunnen komen te liggen. Schattingen van de schade van een geslaagde hack bij een organisatie liggen gemiddeld tussen de 50 en 80,000 euro.

Naast het feit dat bedrijven verplicht zijn om te voldoen aan de AVG, is het ook niet voor niets dat veel verzekeraars verzekerden verplichten hun werknemers een security awareness training te laten volgen. Veel bedrijven zien het aanbieden van deze trainingen nog steeds als een verplichting en voldoen daardoor ook slechts aan de minimale eisen. Wat ze zich niet realiseren is dat ook zij waarschijnlijk een keer slachtoffer zullen zijn van een cyberaanval. Voor een eventuele verzekering, maar ook vanuit de AVG is het voldoen aan de minimale eisen wellicht voldoende, voor de organisatie en in de praktijk is dit waarschijnlijk niet het geval. Helaas kunnen we stellen dat de risicoperceptie van ondernemers nog altijd sterk achter blijft bij de praktijk omdat cybercriminelen nog altijd steeds professioneler worden.

Er is daarom meer nodig dan enkel je werknemers trainen. Het trainen is het begin, maar cyber security onderdeel uit laten maken van het dagelijkse gedrag van jouw werknemers, is wat het verschil gaat maken binnen jouw organisatie.


Waarom kiezen voor TALOX?

Bij TALOX begrijpen we dat het bij Awareness verder gaat dan enkel aan de ‘verplichtingen’ voldoen. Alles draait om bewustwording binnen de organisatie.

Wij bieden een (op jouw wensen afgestemde) Security Awareness pakket aan, waar we kijken naar jouw organisatie en de behoefte die binnen jouw organisatie ligt. Dit kan een 0-meting zijn, een security awareness training en/of kennis sessies op maat afgestemd. Dit alles met persoonlijke begeleiding zodat we uw werknemers zoveel mogelijk voorbereiden voor mogelijke cyberaanvallen.


Welke diensten leveren wij

Security Awareness
Nul meting

Door het verkrijgen van een helder beeld van het huidige bewustzijnsniveau en de veiligheidsrisico's binnen de organisatie, kunnen gerichte focuspunten worden vastgesteld voor de volgende te nemen stappen

Security Awareness
Kennis-sessies

Collega's leren op een interactieve manier wat hun verantwoordelijkheden zijn op het gebied van informatiebeveiliging. De sessies worden op maat aangeboden, afhankelijk van de wensen en behoeften.

Awareness Trainingen
(+ project management)

De security awareness trainingen zijn een effectieve tool om medewerkers voortdurend te trainen en testen op het gebied van cyber security. Door onze persoonlijke begeleiding zorgen we voor maximaal resultaat.

Social Engineering
Projecten

Door medewerkers zelf de gevaren te laten ervaren, kan worden onderzocht of zij vatbaar zijn voor manipulatie en bereid zijn om vertrouwelijke informatie prijs te geven.

  • (spear) Phishing
  • USB dropping
  • Mystery guest

Wil je meer informatie over onze aanpak of heb je andere vragen?

TALOX AVG & CYBER SECURITY EXPERTS

Heb je een beveiligingsprobleem, vermoed je een probleem of wil je problemen voorkomen op digitaal gebied? Twijfel je of je voldoet aan de AVG wetgeving?
Neem contact op met Talox.