Pentesten

Ontdek de kracht van de pentesten van Talox en zet ze in voor maximale bescherming tegen cybercriminelen. Het laten uitvoeren van een pentest, ook bekend als penetratietest, is van cruciaal belang om de veiligheid van je bedrijfsnetwerk te waarborgen en vertrouwelijke informatie te beschermen. Een pentest is een gesimuleerde aanval op je systemen en netwerk, waarbij een ervaren "ethisch hacker" tracht in te breken om zwakke plekken en kwetsbaarheden te identificeren. Ons deskundige team biedt uitgebreide beveiligingsbeoordelingen om kwetsbaarheden te identificeren en uw digitale bezittingen te beschermen.

Een effectieve pentest omvat een grondige analyse van de beveiliging, waaronder software, hardware, wachtwoorden en gebruikersaccounts. Het doel is om kwetsbaarheden bloot te leggen en aan te geven hoe de beveiliging van je organisatie verder kan worden verbeterd. 

Hoe verloopt een pentest?

Pentesten kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, variërend van externe netwerktoegangstests tot interne systeem- en applicatietests, of een combinatie hiervan. Ze kunnen worden uitgevoerd als black box-tests, waarbij geen voorkennis bestaat over de systemen, of als white box-tests, waarbij de tester al toegang heeft tot de systemen.

Wat zijn de voordelen van een pentest?

Het uitvoeren van pentesten biedt talloze voordelen. Het identificeert zwakke plekken en kwetsbaarheden voordat een kwaadwillende dat doet. Dit bespaart tijd, geld en reputatieschade. Pentesten helpen ook om te voldoen aan regelgeving zoals de GDPR en vergroten het vertrouwen van klanten en partners in je beveiligingsaanpak.

Als je als organisatie wilt weten hoe kwetsbaar je systemen en netwerken zijn, is een pentest de beste manier om daarachter te komen.

Waarom kiezen voor TALOX

  • Lage kosten
    Scherpere tarieven met behoud van goede kwaliteit.
  • Ervaring
    Jarenlange kennis en ervaring met het uitvoeren van pentesten.
  • Kennis
    Talox is dé gesprekspartner voor het MKB. U bent niet de Nederlandse Bank, maar uw organisatie loopt wel risico! Wij vertalen deze risico’s naar realistische doelen en helpen u deze risico’s te verkleinen.

Wat bieden wij

Elke organisatie is anders en daarmee is ook elke pentest anders. Dit uit zich met name in de grote verscheidenheid ten aanzien van de scope en de duur van de pentesten die wij uitvoeren. Wij geloven daarmee ook niet in een vaste prijs voor een penstest, het uitvoeren van een pentest zal altijd maatwerk zijn. Daarom beginnen wij ook (per definitie) met intake gesprek waarin we niet alleen u als klant willen leren kennen, maar ook de vraagstelling helder proberen te krijgen. Nadat het bereiken van een eventuele overeenstemming over de uit te voeren werkzaamheden zullen we het uitvoeren van de test in overleg plannen.

In hoofdlijnen bestaat het uitvoeren van de pentest uit de volgende onderdelen:

Dreiganalyse

In deze eerste fase wordt de feitelijke afbakening gedaan van het project.

Assessment

In deze stap voeren we de (technische) test uit.Risicoanalyse & Maatregelen

De aangetroffen kwetsbaarheden worden vertaald naar risico’s voor de organisatie.
Rapportage

Het resultaat van de risicoanalyse en de met besproken voorgenomen maatregelen (inclusief eventuele restrisico’s) worden vastgelegd in een rapport.


Wil je meer informatie over onze aanpak of heb je andere vragen?

TALOX AVG & CYBER SECURITY EXPERTS

Heb je een beveiligingsprobleem, vermoed je een probleem of wil je problemen voorkomen op digitaal gebied? Twijfel je of je voldoet aan de AVG wetgeving?
Neem contact op met Talox.