Netwerk Security Monitoring

Netwerk security monitoring (of kortweg NSM) is hét antwoord op een steeds veranderende wereld waarin cybercriminelen het op uw organisatie gemunt hebben. Met name omdat je eigenlijk nooit genoeg preventieve maatregelen kunt treffen is het belangrijk om er voor te zorgen dat je het ook ziet als het daadwerkelijk mis gaat. Denk hierbij aan een inbraak alarm, maar dan voor cybercriminelen.

NSM heeft tot doel om potentiële beveiligingsdreigingen te identificeren en te mitigeren. Het bestaat uit een systeem om binnen het netwerkverkeer van een organisatie verdachte activiteiten te detecteren. Denk hierbij aan zaken als zoals ongeautoriseerde toegangspogingen, malware-infecties en het (onbewust) bezoek van phisingwebsites. Deze activiteiten kunnen worden geïdentificeerd door het analyseren van patronen, ipadressen en afwijkingen. NSM stelt organisaties in staat om snel te reageren op potentiële bedreigingen en beveiligingsproblemen te voorkomen of te minimaliseren, waardoor de algehele veiligheid en bescherming van het netwerk wordt verbeterd.

Hoe werk Netwerk Security Monitoring?

De door Talox aangeboden security monitoring oplossing bestaat uit een lokale sensor die in het netwerk van de organisatie wordt geplaatst. Deze wordt vervolgens aangevuld met een centraal scan/detectie-mechanisme. De sensor luistert naar al het netwerkverkeer en verzamelt daarvan de metadata. (het niet-versleutelde deel van de IP-pakketten) welke vervolgens in het datacenter wordt geanalyseerd.

Op het moment dat er een verdachte activiteit wordt gesignaleerd genereert deze een alarm in het portaal. Afhankelijk van de urgentie zal dit alarm als email aan de klant (en/of haar ICT leverancier) worden aangeboden zodat (in overleg met Talox) de noodzakelijke actie ondernomen kan worden.

Naast de directe meldingen van urgente bevindingen per e-mail en/of telefoon, levert Talox maandelijks een rapportage/overzicht op van de meldingen gegenereerd door het systeem. Tevens zal er minimaal (en afhankelijk van gemaakte afspraken) elke kwartaal een evaluatie plaatsvinden van de bevindingen. Tijdens dit overleg zal Talox adviseren in eventueel te treffen maatregelen en/of aanpassingen in beleid en/of procedures.

Wat zijn de voordelen van monitoring?

De drie belangrijkste voordelen voor het door Talox laten monitoren van je netwerk zijn

Vroegtijdige detectie

De mogelijkheid om vroegtijdig beveiligingsproblemen te detecteren en daarmee het (zoveel mogelijk) voorkomen van dataverlies en -diefstal

Pro-actief ipv re-actief

Het stelt organisaties in staat potentiële bedreigingen te identificeren en proactief actie te ondernemen om deze dreigingen te mitigeren. 

Real-time actie

Realtime analyse van het gedrag van je netwerkapparatuur.Waarom kiezen voor TALOX?

  • Scherpe tarieven
  • Kwaliteit door jarenlange ervaring
  • Talox is dé gesprekspartner voor het MKB. U bent niet de Nederlandse Bank, maar uw organisatie loopt wel risico! Wij vertalen deze risico’s naar realistische doelen en helpen u deze risico’s te verkleinen. 

Kosten

Aantal gebruikers inclusief 1 sensor 

t/m 10 gebruikers

€200,-

t/m 25 gebruikers

€300,-

t/m 50 gebruikers

€400,-

t/m 75 gebruikers

€550,-

t/m 100 gebruikers

€650,-

TALOX AVG & CYBER SECURITY EXPERTS

Heb je een beveiligingsprobleem, vermoed je een probleem of wil je problemen voorkomen op digitaal gebied? Twijfel je of je voldoet aan de AVG wetgeving?
Neem contact op met Talox.