Monitoring

In een wereld waar cybercriminelen constant op zoek zijn naar zwakke plekken binnen organisaties en daarmee hun pijlen ook voortdurend richten op jouw organisatie, is Netwerk Security Monitoring een onmisbaar wapen. Preventie alleen is niet genoeg; want als het mis gaat, wil je het het liefst zo snel mogelijk weten. Monitoring fungeert als hét inbraakalarm voor digitale indringers.

Het hoofddoel van Monitoring is het signaleren van potentiële beveiligingsrisico's binnen een organisatie. Door verdachte activiteiten te detecteren in het netwerkverkeer, zoals ongeautoriseerde toegangspogingen, malware-infecties en het bezoek aan phishingwebsites, kunnen bedreigingen snel geïdentificeerd en aangepakt worden.


Hoe werkt Monitoring?

Onze Netwerk Security Monitoring -oplossing bestaat uit een lokale sensor geplaatst in jouw netwerk, ondersteund door centrale detectiemechanismen. Deze sensor luistert naar het netwerkverkeer, verzamelt metadata en analyseert deze in ons datacenter. Verdachte activiteiten genereren onmiddellijk een alarm in ons portaal, waarbij urgente meldingen direct met je worden gedeeld. Maandelijkse rapporten en kwartaalgesprekken bieden inzicht en advies voor proactieve maatregelen.


Wat zijn de voordelen van monitoring?

De drie belangrijkste voordelen voor het door Talox laten monitoren van je netwerk zijn:

Vroegtijdige detectie

Minimaliseer dataverlies en -diefstal door bedreigingen vroegtijdig te signaleren.

Proactieve Respons

Identificeer en neutraliseer bedreigingen voordat ze schade kunnen aanrichten.

Real-time bescherming

Analyseer het gedrag van je alle apparaten in je netwerk in real-time.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Netwerk Security Monitoring voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.