Over Talox

Cybersecurity is een domein dat aan voortdurende verandering onderhevig is. Criminelen, maar ook je medewerkers, vinden continu nieuwe manieren om jouw onderneming te raken. Om het extra complex te maken worden er ook een scala aan oplossingen en diensten ontwikkeld en aan je aangeboden. Hoeveel telefoontjes krijg je niet van weer een accountmanager die zegt het ei van Columbus te hebben gevonden om ervoor te zorgen dat je veilig bent voor de “cybercrimineel”?

Nog geen probleem (gehad?)

Omdat je waarschijnlijk geen specialist bent op het gebied van cyber security en omdat het je aan tijd, kennis, energie en andere middelen ontbreekt om er echt werk van te maken schuif je het “probleem” van cyber security op de lange baan. Niet gek is het dan ook dat je e.e.a. rationaliseert met gedachten als: “er is mij nog niets overkomen”, “als er iets gebeurt zal wel meevallen”, “ik maak toch elke dag een backup”, “mijn ict-partner zal het wel regelen” of de gedachte dat als er iets gebeurt de Authoriteit Persoonsgevens het niet te weten komt (daarbij zullen die boetes ook wel meevallen)…..

Hoe maak je jouw bedrijf weerbaar?

Last but not least is er dan ook nog de keuzestress. Heb je eenmaal onderkend dat het toch verstandig is iets te gaan doen aan de weerbaarheid van je (ICT)omgeving dan ondervindt je waarschijnlijk ook het gevoel van stress in de te maken keuzes. In de cyber security vinden we een keur aan leveranciers van vele producten en diensten. Denk bij producten en diensten aan bijvoorbeeld pentesten, in al haar vormen, de vele producten en diensten op het gebied van awareness (workshops, trainingen al dan niet online en repeterend), phishing campagnes, Network security monitoring, SOC/SIEM, etc. etc. Veel ondernemers weten uit dat oerwoud aan producten en diensten niet goed waar te beginnen met het maken van keuzes.

Als laatste is het in de praktijk toch zo dat de eisen gesteld aan compliance zwaarder worden en dat de securityrisico’s toenemen. Hbe je wel een goed beeld van wat jouw kroonjuwelen zijn en welke risico’s je loopt dat hier iets mee gebeurt?

Waarom Talox

De belangrijkste voordelen als je Talox inhuurt: 

  1. 1
    Wij zijn bekend in het security domein, hebben een goed inzicht in alle producten en diensten die geboden worden en kunnen je een goed advies geven in de te maken keuzes. Tevens staan wij je bij in de selectie van te contracteren partijen. Het belang van jouw onderneming staat bij het maken van de keuzes voorop!
  2. 2
     Je laat zien dat je in controle bent. Dit is met name richting jouw stakeholders en bijvoorbeeld de authoriteit persoonsgegevens van groot belang.